Kulturmiljøer

I Rudersdal Kommune er 37 områder udpeget som værdifulde kulturmiljøer. De afspejler hver især dele af kommunens udviklingshistorie gennem tiden.

Kulturmiljøet langs Mølleåen er derudover på listen over nationale industriminder. Sporene fra parforcejagtlandskaberne i Jægersborg Hegn er optaget på UNESCOs liste over verdensarv sammen med sporene i Store Dyrehave og den sydlige del af Gribskov.

Kort over særlige kulturmiljøer. Kortet indeholder links. Ved klik på et værdifuldt kulturmiljø åbner en dialogboks med et link til den relaterede kulturmiljøbeskrivelse. 

Vi arbejder for

Åbn / Luk alle
  • at kulturmiljøerne og den samlede historiske kulturarv bliver et vigtigt redskab for kommunens planlægning, sagsbehandling og fortælling om områdernes særlige historiske og fysiske værdier 
  • at kulturmiljøernes særlige værdier og sårbarheder indgår i sagsbehandlingen, lokalplanlægningen og formidlingen af kulturarven
  • at Jægersborg Hegn, der er optaget på UNESCO verdensarvsliste, også fremadrettet kan opleves som et markant og homogent naturlandskab.